neljapäev, 19. november 2015

Kevadrullid // Spring rolls


Vaja läheb:
u 5 lehte filotainast
200-300g porgandit
200-300g punast kapsast
2 suuremat šampinjoni
40g peeneid riisinuudleid
200g kooritud ja puhastatud krevette
4 spl sojakastet
1 spl kalakastet
1 spl magusat tšillikastet
1 tl jahvatatud või 1 cm jagu värsket ingverit
küüslauku (mina panin 1 küüne)
soola, pipart
määrimiseks õli
1 muna

Tõsta filotainas vähemalt 6h (kuni päev enne) enne küpsetama asumist sügavkülmast tavakülmikusse sulama. 30 minutit enne küpsetamist tõsta tainas toatemperatuurile. Filotainas muutub õhuga kokkupuutudes kiiresti kuivaks ja käsitlematuks - jälgi, et taigna karp on kindlalt suletud.

Valmista ette täidis - selleks koori ja riivi porgand ning haki punane kapsas peeneteks viiludeks ja šampinjonid väikesteks tükkideks. Vala riisinuudlitele kuum vesi, lisa pisut soola ning jäta 5 minutiks seisma. Kuumuta pannil õli, prae sellel kiirelt läbi hakitud küüslauk ja ingver. Lisa pannile porgand, kapsas ja šampinjonid ning prae mõned minutid. Kurna riisinuudlid, haki need noaga väiksemates tükkideks ning lisa pannile. Lisa segule ka sojakaste, kalakaste ja tšillikaste ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpus lisa krevetid ning kuumuta kiirelt läbi. Tõsta segu jahtuma.

Kuumuta ahi 250 kraadini (kui kasutad pöördõhku, siis 225). Võta 1 taignaleht ning aseta ülejäänud lehtedele niiske köögirätik. Lõika leht kääridega neljaks ning pintselda üle õliga. Aseta iga ruudule allossa 2 spl täidist ja pintselda ruudu servad üle lahtiklopitud munaga. Keera ruudu külgmised ääred sisse ning rulli kevadrull kokku. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda kiirelt üle õliga. Korda sama ka ülejäänud taignalehtedega, kuni täidist jätkub.

Küpseta ahjus 250 kraadi juures 5 minutit ning seejärel 200 kraadi juures veel umbes 10 minutit, kuni kevadrullid on kuldsed ja krõbedad.

Serveeri värske salati (mina kasutasin vähese õliga segatud porgandi-kapsasalatit) ning magusa tšillikastmega.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You'll need:
about 5 sheets of filo pastry
200-300 grams carrot
200-300 grams red cabbage
2 bigger champignons
40 grams of thin rice noodles
200 grams of peeled and cleaned shrimps
4 tbsp-s of soy sauce
1 tbsp of fish sauce
1 tbsp of sweet chilli sauce
1 tsp ground or 1 cm fresh ginger
garlic (I used 1 claw)
salt, pepper
oil
1 egg

Take the filo pastry out from the deep-freeze at least 6 hours before cooking and place it to the fridge to melt. Take the pastry out from the fridge about 30 minutes before cooking and let it set on room temperature. The filo pastry tends to dry out and get unusable fast so make sure, that the packet is firmly closed.

Prepare the filling - peel and grate the carrots, chop the red cabbage into thin slices and the champignons into small pieces. Pour boiling water on the rice noodles, add a pinch of salt and let them stand for about 5 minutes. Heat up a pan with few tbsp-s of oil and fry chopped garlic and ginger quickly trough. Add prepared carrots, cabbage and champignons and fry for a few minutes. Strain the noodles, chop them into smaller pieces with a knife and add them to the pan. Add soy sauce, fish sauce and chilli sauce to the mixture and season it with salt and pepper. Finally add the shrimps and cook them through quickly. Set the mixture aside to cool down.

Heat the oven up to 250C (482F). If you are using a convection oven, it should be about 225C (437F).
Take one sheet of the pastry and place a damp kitchen towel on the rest of the sheets. Cut the sheet into four using scissors and brush them over with oil. Place about 2 tbsp-s of the filling on the lower part of the square and brush the edges with a beaten egg. Turn the edges of the square inside and roll the springroll up. Place the springrolls on an oven tray, covered with cooking paper and brush the rolls over with a bit of oil. Repeat this with the rest of the pastry sheets, until the filling is finished.

Cook the springrolls in the oven for about 5 minutes with 250C (482F) and then with 200C (392F) for about 10 minutes more, until the springrolls are golden and crispy.

Serve with fresh salad and sweet chilli sauce. Enjoy!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar