Meekoogi retsepti osas on põnev soodaeksperiment läbi viidud selles blogis. Sealt retsept pärinebki.
Koogi võiks valmis teha eelmisel päeval, siis jõuab see korralikult läbi imbuda.
Vaja läheb:
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu
Täidiseks:
200g suhkrut (võid osaliselt asendada meega)
650g hapukoort
Taigna tegemiseks läheb vaja veevanni. Sega kausis mesi, suhkur ja muna ning aseta see veevanni kohale. Jälgi, et vesi ei ulatuks ülemise kausini ning see ei keeks vannis liiga suure hooga, vaid muliseks vaikselt. Sulata segades suhkrukristallid. Tõsta segu sisse võitükid ning lase neil täielikult sulada (NB! ära enam sega).
Kui või on sulanud, lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma.
Jahtunud segule lisa juurde jahu ning sega tainaks.
Jaga tainas 7 võrdseks tükiks. Rulli iga tükk kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks ning lõika 24 cm vormi järgi ümmarguseks. Küpseta 180 kraadi juures kergelt pruunikaks (ca 4-5 min). Jahuta.
Sega hapukoor suhkruga. Soovi korral võid lisada ka pisut sidrunimahla või asendada hapukoore osaliselt näiteks kreeka jogurtiga. Aseta 6 põhja vaheldumisi hapukoorekreemiga üksteise peale. Võid seda teha kasutades lahtikäiva vormi äärt, see hoiab täidist minema voolamast. Viimane põhi purusta peale kaunistuseks ning tõsta kappi imbuma.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Here's a recipe for the best honey cake I've had. I'ts definately better than in the stores! The cake tastes better when prepared a day before serving, because it needs to soak.
You'll need:
75 grams of honey
100 grams of sugar
2 eggs
125 grams of butter
1 tbs of soda
425 grams of all purpose flour
For the filling:
200 grams of sugar (you can replace some of it with honey)
650 grams of sour cream (you can replace some of it with greek yoghurt)
To make the dough you'll need a water bath. Mix honey, water and egg in a heat resistant bowl and place it on a pot with hot water (not boiling; water in the pot shouldn't reach the bowl).
Stir the mixture until the sugar is melted. Add in thin slices of butter and let it melt entirely (NB! do NOT mix it anymore).
If the butter is melted, add soda and mix. Let the mixture cool down.
Add flour in the cooled mixture and mix it into the dough.
Preheat the oven to 180C (356F). Divide the dough in to 7 portions. Roll every portion between two baking papers as thin as possible and cut it round using a 24 cm cake pan. Cook the bases for about 4-5 minutes until slightly brown. Let the bases cool down separetly.
When the bases are cooled, mix the sour cream with sugar. You can add a bit lemon juice or replace some of the cream with greek yoghurt. Place 6 of the bases on a plate while adding the cream between each layer. You can use the cake ring to stop the cream from flowing over. Crush the 7th base for decoration on top of the cake and place the cake into refrigerator to soak.
Koogi võiks valmis teha eelmisel päeval, siis jõuab see korralikult läbi imbuda.
Vaja läheb:
![]() |
Taigna segu jahtumas |
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu
Täidiseks:
200g suhkrut (võid osaliselt asendada meega)
650g hapukoort
Taigna tegemiseks läheb vaja veevanni. Sega kausis mesi, suhkur ja muna ning aseta see veevanni kohale. Jälgi, et vesi ei ulatuks ülemise kausini ning see ei keeks vannis liiga suure hooga, vaid muliseks vaikselt. Sulata segades suhkrukristallid. Tõsta segu sisse võitükid ning lase neil täielikult sulada (NB! ära enam sega).
Kui või on sulanud, lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma.
Jahtunud segule lisa juurde jahu ning sega tainaks.
Jaga tainas 7 võrdseks tükiks. Rulli iga tükk kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks ning lõika 24 cm vormi järgi ümmarguseks. Küpseta 180 kraadi juures kergelt pruunikaks (ca 4-5 min). Jahuta.
![]() |
Jahutatud põhjad |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Here's a recipe for the best honey cake I've had. I'ts definately better than in the stores! The cake tastes better when prepared a day before serving, because it needs to soak.
You'll need:
75 grams of honey
100 grams of sugar
2 eggs
125 grams of butter
1 tbs of soda
425 grams of all purpose flour
For the filling:
200 grams of sugar (you can replace some of it with honey)
650 grams of sour cream (you can replace some of it with greek yoghurt)
To make the dough you'll need a water bath. Mix honey, water and egg in a heat resistant bowl and place it on a pot with hot water (not boiling; water in the pot shouldn't reach the bowl).
Stir the mixture until the sugar is melted. Add in thin slices of butter and let it melt entirely (NB! do NOT mix it anymore).
If the butter is melted, add soda and mix. Let the mixture cool down.
Add flour in the cooled mixture and mix it into the dough.
Preheat the oven to 180C (356F). Divide the dough in to 7 portions. Roll every portion between two baking papers as thin as possible and cut it round using a 24 cm cake pan. Cook the bases for about 4-5 minutes until slightly brown. Let the bases cool down separetly.
When the bases are cooled, mix the sour cream with sugar. You can add a bit lemon juice or replace some of the cream with greek yoghurt. Place 6 of the bases on a plate while adding the cream between each layer. You can use the cake ring to stop the cream from flowing over. Crush the 7th base for decoration on top of the cake and place the cake into refrigerator to soak.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar