Selle retsepti algversioon pärineb raamatust "Küpsetised: magusad ja mõnusad". Võrreldes algversiooniga on kogust poole vähem ning samuti vähendatud jahu ja kakao kogust, kuna rohkem ei olnud lihtsalt võimalik sisse segada. Kellel on suuremad munad ning tainas jääb liiga vedel, võib jahu ja kakaod võrdsetes osades lisada. Valmis tainas peaks jääma üsna tihke. Sellest kogusest sain mina 20 paraja suurusega koogikest.
Vaja läheb:
100g nisujahu
100g suhkruta kakaopulbrit
1 tl söögisoodat
0,25 tl soola
90g toasooja võid
150g suhkrut
2 suurt muna
0,5 tl vanilliekstrakti
Täidiseks:
60g võid
110g tuhksuhkrut
175g toorjuustu
0,5 tl vanilliekstrakti
Soovi korral ganache:
50g vahukoort
100g tumedat šokolaadi
0,5 spl võid
Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri ahjuplaat kergelt võiga ning aseta sellele küpsetuspaber.
Sõelu jahu, kakaopulber, sool ja söögisooda kaussi. Teises kausis mikserda 90g võid suhkruga keskmisel kiirusel kreemjaks ja heledaks. Lisa ükshaaval munad ning siis vähehaaval jahusegu ja vanilliekstrakt. Tainas jääb üsna tihke.
Pressi pritskotist plaadile paraja vahega kreeka pähkli suurused pallid. Küpseta 8-10 minutit. Tõsta restile jahtuma.
Täidiseks vahusta või tuhksuhkruga, lisa toorjuust ja vanilliekstrakt ja vahusta tasasel kiirusel ainult niikaua, kuni koostisosad on segunenud. Väldi ülevahustamist, sest siis läheb toorjuust vedelaks! Kata kreemiga pooled koogikesed ning tõsta teine pool peale. Kui soovid, võid ühe koogipoole katta šokolaadi ganache'ga. Selleks aja koor koos võiga keema, eemalda tulelt ja sega hulka šokolaad kuni see on sulanud. Jahuta ning kata küpsised šokolaadikastmesse.
Hoia külmkapis kuni serveerimiseni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This recipe is from Rachel Lane's book "Baking: Wholesome Sweets & Treats". In comparison with the original recipe I reduced the ingredients half and I also reduced the amount of flour and cocoa a bit more, because I wasn't able to stir it all in. If you have bigger eggs and the dough is too fluid, you should add a bit flour and cocoa in equal amount. The prepared dough should be quite dense. From this amount I made 20 handy cookies.
You'll need:
100 grams of all purpose flour
100 grams of unsugared cocoa powder
1 tsp of soda
0,25 tsp salt
90 grams of butter at room temperature
150 grams of sugar
2 large eggs
0,5 tsp vanilla extarct
For the filling:
60 grams of butter
110 grams of castor sugar
175 grams of cream cheese
0,5 tsp of vanilla extract
For the ganache if desired:
50 grams of whipped cream
100 grams of dark chocolate
0,5 tbsp butter
Preheat the oven to 190 C (374 F). Grease the oven tray lightly with butter and place a cooking paper on it.
Sift the flour, cocoa, salt and soda in a bowl. Mix the butter with sugar in another bowl on average speed until creamy and light. One by one add in the eggs and then bit by bit the flour mix and vanilla extract. The dough should be quite dense.
Drop about greek nut sized mounds on an oven tray, leaving enough space in between the mounds for rising. It's easier to do it with a pastry bag. Cook for about 8 to 10 minutes. Set the cookies on wire racks to cool down.
For the filling mix the butter with castor sugar, add cream cheese and vanilla extract and mix on low speed just until the ingredients have blended. Do not overmix it, because it makes the cream cheese watery. Put cream onto flat sides of half of the cookies and cover them with remaining cookies.
You can cover one side of the cookies with ganache if you desire. Bring the whipped cream and butter to boil, remove from the heater and mix in the chocolate until it's melted. Cool down and dip the cookies in.
Keep the cookies in freezer until serving.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar