laupäev, 12. september 2015

Röstpeedi-kitsejuustu püreesupp // Roasted beet puree soup with goat cheese


Röstpeedi püreesupp:
Vaja läheb:
600g peeti (puhastatult ca 400g)
2 keskmist porgandit
150g kitsepiima määrdejuustu (mina kasutan Turek Kozi)
1 puljongikuubik
1 küüslauguküüs
sorts veini
soola
serveerimiseks kõrvistaseemneid ja pisut palsamiäädikat

Puhasta peet ja lõika väiksemateks tükkideks. Rösti ahjus 200C juures ca 30 minutit. Samal ajal haki porgand õhukesteks ketasteks.
Pane peedid koos porgandiketastega potti ning lisa eelnevalt veekeetjas keedetud vett nii palju, et köögiviljad oleksid napilt veega kaetud. Keeda ca 30 minutit keskmisel kuumusel, vahepeal lisa vette ka puljongikuubik, purustatud küüslauk, vein ja pisut soola.
Kui köögiviljad on pehmed, eemalda pott pliidilt ning lase natuke jahtuda. Jahtumine on vajalik, et vältida hoogsal püreestamisel põletusõnnetusi.
Püreesta köögiviljatükid saumiksriga puruks. Lisa 100g kitsejuustumääret ning püreesta ühtlaseks kreemjaks massiks. Serveerimisel tõsta lusikaga supile pisut kitsejuustumääret, puista üle kõrvitsaseemnetega ja kaunista palsamiäädikaga.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roasted beet puree soup with goat cheese
You'll need:
400 grams of beet, peeled and cut in smaller pieces
2 average sized carrots
150 grams of goat cheese spread
1 stock cube
1 crushed garlic clove
a dash of wine
salt
pumpkin seeds and balsamic vinegar for serving

Roast the beet pieces in the oven (200C, 392F) for about 30 minutes. Hash the carrots in to thin slices.
Put roasted beets and carrot slices in a pot and add pre-heated water just as much to cover them. Boil vegetables in a medium heat (simmering) for about 30 minutes, add the stock cube, garlic, wine and a pinch of salt when about half way through.
If the vegetables are tender, remove the pot from the heater and let it cool a bit. Puree the vegetables with a hand blender. Add 100 grams of goat cheese and puree until smooth.
Serve the soup with a spoonful of cheese and sprinkle it over with pumpkin seeds and balsamic vinegar.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar